Pllek

KUNST, CULTUUR, EVENTS EN MEER
03 April 2018
OVER KOMEN | THEATERLEZING

OVER KOMEN | THEATERLEZING

Hoe bereik je werkelijke zelfbeminning in een maatschappij met weinig lichaamsbesef en veel economisch denken? In de lezing performance "over komen" bezoekt Gian een leger aan masturbatiegoeroes, beschrijft ze evenredig veel technieken, bevraagt ze taboes en mythes, betrekt ze de geschiedenis en de biologie, om uiteindelijk te komen bij het ultieme O..........

1e college: dinsdag 3 april
2e college: woensdag 4 april
Tijd: 20:00 - 21:45
Online ticket: 9,50 | Deurverkoop: 12,50
Facebook event voor updates 

- - -

"over komen" is onderdeel van Gian’s zes jaar durende artistiek-journalistieke onderzoek naar seksualiteit. Dit resulteerde eerder in de succesvolle voorstelling SEXIETY i.s.m. Gehring&Ketelaars (o.a. Oerol en Parade), de theatrale talkshow Voorlichting voor Gevorderden (Pllek) en de podcastseries Bedvogels (HUMAN/VPRO) en De herontdekking van haarzelf.

Als ze al één conclusie kan trekken uit dat onderzoek is dat theorieën over seks uiteindelijk nooit alleen over seks gaan. Waar de performance wél over gaat?! Over ons culturele gebrek aan lichaamsbewustzijn. Over een calvinistische kramp waar we in schieten wanneer we proberen onszelf iets te gunnen. Over onze obsessie met doelgerichtheid. En bovenal: over ont-spannen in plaats van aan-spannen.

- - -

Concept, tekst en spel: Gian Van Grunsven
Spelcoaching: Lizzy Timmers
Dramaturgisch advies: Céline Buren
Met dank aan o.a. Mail&Female, Fonds SOS, Vera Steenhart, Jeffrey Meulman
Beeld:©Kamerich & Budwilowitz/EYES2