Pllek

KUNST, CULTUUR, EVENTS EN MEER
11 November 2018
LAIDBACK LLIVE | Duo Berends/Steenbergen

LAIDBACK LLIVE | Duo Berends/Steenbergen

Every Sunday we lay back and enjoy some fine live music in our restaurant or on the beach if the weather permits, while having drinks and snacks. Just a lazy and cosy Sunday afternoon. 

TIME: 15.30
ENTRANCE: Free

- - - 

DUO BERENDS/STEENBERGEN
Tijn Berends en Philip Steenbergen vormen een verfijnd folkduo. Op subtiele wijze vertolken zij de Ierse en Keltische traditionele muziek, afgewisseld met hier en daar een Amerikaanse folksong.
Berends heeft een haast encyclopedische kennis van Ierse tunes, en Steenbergen verzorgt de ritmische begeleiding met smaak en attitude. De arrangementen zijn speels maar goed doordacht, en als multi-instrumentalisten kunnen zijn aan elk stuk een nieuwe sfeer meegeven. 

Berends en Steenbergen zijn sterk op elkaar ingespeeld: naast de vele uren samenspelen bij Ierse sessies en in verschillende gelegenheidsformaties, zijn zij kernleden van de band Withershins, die een moderne en ietwat rebelse interpretatie geeft aan traditionele Ierse folk. Ook vormen zij The Seconds, een begeleidingsduo-op-afroep dat zowel live als in de studio de muzikale omlijsting en arrangementen van folkzangers- en zangeressen verzorgt.

Beide muzikanten hebben hun sporen ruimschoots verdiend: Philip heeft veelvuldig getourd met Paganfolk-legendes Omnia, en naast zijn werk als singer-songwriter en componist speelt hij momenteel drums en percussie bij gypsy/balkanband Saffron Sun. Tijn is al sinds jaar en dag sessieleider bij de Ierse sessie in O'Leary's Utrecht, en is oprichtend lid van folkformaties Four of a Kind en Itchy Fingers.