Pllek

KUNST, CULTUUR, EVENTS EN MEER
22 September 2018
Going Places | Arabic Affairs

Going Places | Arabic Affairs

Tijdens de vierde en laatste editie van Going Places maken wij een uitstapje naar het Midden Oosten. Bij mooi weer buiten op het strand en anders binnen.

Vanaf 21.00 uur zijn er homemade mezze’s (hapjes) te koop, hangt er een fotografie expositie op de galerij in het restaurant en vertonen wij i.s.m. Arab Film Festival de film Ali, The Goat and Ibrahim (2016). Hierna begint het feest met een live optreden van Jalaba Brothers, gevolgd door DJ’s die het roer overnemen zodat er tot 03.00 gedanst kan worden op onze Perzische tapijten. 


Going Places | Arabic Affairs
FILM:
21.00 uur | LIVE & DJ'S: 22.30

FOOD: t.b.a.
ART: t.b.a.
FILM: Ali, The Goat and Ibrahim (2016)
FUNKY BEATS: Jalaba Brothers (LIVE) | t.b.a. (DJ's)

FILM TICKET: 5,00
(LIVE & DJ's: gratis toegang)

- - - 

Ali, The Goat and Ibrahim (2016)
Arabic spoken w/ English subtitles

Deze Egyptische speelfilm van Sherif El Bendary brengt twee dolende zielen bijeen, die aan een bizarre roadtrip beginnen in gezelschap van een geit.

Ali, één van de twee mannen, is verliefd op zijn geit Nada, of overlaadt haar in ieder geval met een overvloed aan affectie. Ibrahim werkt in een opnamestudio en begint stemmen te horen die hem bang maken. Beiden zoeken hun heil bij een genezer en ontmoeten elkaar in diens kliniek. Aangezien de genezer Ali en Ibrahim allebei als ‘vervloekt’ diagnostiseert en hun dezelfde oplossing voorschrijft, gaan ze samen op pad. Als ze 3 magische stenen in de 3 grote wateren van Egypte – de Middellandse Zee, de Rode Zee en de Nijl – gooien, zou hun vloek verbroken moeten worden. Hun trip brengt hen in de gekste situaties.

Deze ogenschijnlijk bizarre comedy blijkt tegelijkertijd een ontroerend verhaal over vriendschap te zijn. Haast en passant beroert hij ook die onderwerpen die in het leven centraal staan: zelfontdekking en zelfacceptatie.


LIVE & DJ'S
Na de film verplaatsen we naar binnen in het restaurant voor een feestje. Jalaba Brothers trapt af met een live optreden die iedereen de dansvloer optrekt. DJ’s trekken ‘m door tot 03.00 met spicy Oosterse platen.