Pllek

KUNST, CULTUUR, EVENTS EN MEER
09 Juni 2017
Going Places | Afrolijk

Going Places | Afrolijk

Tijdens de eerste editie van Going Places 2017 reizen we af naar Afrika. Onder de vlag van Afrolijk dompelen we het strand en restaurant van pllek vrijdag 9 juni eenmalig onder in Afrikaanse sferen. We beginnen met de open air vertoning van de korte film Bonjour Stromae, van de Nederlandse filmmaker Emma Lesuis, om daarna drie delen van Afripedia te vertonen, een documentaireserie over de nieuwe generatie Afrikaanse creatieve talenten die alle vooroordelen en stereotypen over Afrika van zich af werpen. Daarna nemen onze Afrolijk DJ's Joss en Flo de avond binnen over met de beste Afrobeats. Een optreden (tba), art van Koen Verpaalen, Sanne Verhoeven en Fábrica-Escola de Sabão, design van Afriek en Y, en food van Afro Veggies van ChefAngie Bee maken deze eerste Afrolijke editie van Going Places helemaal compleet!

Welcome to Afro joy, passion and creativity, welkom op Afrolijk!


GOING PLACES | AFROLIJK
OPENING EXPO: 21.00 uur
START FILM: 22.00 uur (direct na zonsondergang)
START FEEST: 23.30 uur (direct na de film)

PROGRAMMA
EXPO: Koen Verpaalen, Sanne Verhoeven en Fábrica-Escola de Sabão
DESIGN: Afriek en Y 
ART: Angola kuia bué
FILM: Bonjour Stromae (23 min, 2015) en Afripedia (84 min, 2014)
FOOD: Afro Veggies
PERFORMANCE: tba
BEATS: DJ's Joss en Flo
FILM TICKETS ONLINE: € 8,50 | DEUR: € 10,00
(Feest gratis toegang)


- - - 

FOOD & ART
Vanaf 21.00 uur kun je genieten van heerlijke kleine hapjes van Afro Veggies en lekkere Afrobeats van Pllek resident DJ Marcelo Umana. Op de galerij in het restaurant vieren we tevens vanaf 21.00 uur de opening van de eerste gezamenlijke expositie van het Nederlandse kunstenaarsduo Koen Verpaalen en Sanne Verhoeven. Met mixed media (collages, tekeningen, tekst en fotografie) veel kleur en symboliek laten zij hun visie zien op Angola en het continent, waar zij sinds 2 jaar wonen en werken aan de Innovation Hub "Fábrica de Sabão" in Cazenga, Luanda; de grootste sloppenwijk van Africa. De werken zullen te zien zijn van 9 juni tot 28 juli op de galerij van Pllek en in dezelfde periode ook in de Fábrica de Sabão. Verder presenteert de jonge modelabel Afriek en Y de hele avond hun nieuwste collecties 


FILM (OPEN AIR)
Om 22.00 uur vertonen we in de buitenlucht drie delen van de ultracoole docuserie Afripedia (2014), geproduceerd door het Zweedse Afro-collectief Stocktown. Elke aflevering van Afripedia (in totaal zijn er vijf) richt zich op een groep jonge kunstenaars en creatives in een ander Afrikaans land. Deze avond vertonen wij drie afleveringen, die over Ghana, Senegal en Angola, drie hotspots van Afrikaanse culturele productie. Maak kennis met de uitgesproken muzikanten en straatartiesten (inclusief BMX stunters) in Ghana, de baanbrekende ontwerpers, fotografen en dansers in Senegal en de ontketende kudoro revolutie in Angola! Vóór de hoofdfilm draaien we ook nog Bonjour Stromae, een korte film van de Nederlandse journalist Emma Lesuis over het concert en, vooral, de beleving van Stromae in de Rwandese hoofdstad Kigali.

FUNKY BEATS
Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een funky Afro avond. Eerst zal er een optreden zijn (tba). Daarna zullen onze Afrolijk DJ's Joss & Flo de pannen van het dak af draaien. Joss & Flo zijn twee vrouwelijke selectors die hun muzikale krachten hebben gebundeld om zo een mix van Afrolijke stijlen te draaien. In hun radioshow op Pinqradio kun je om de twee weken op vrijdag veel Reggae, Drum & Bass, Soul en R&B beluisteren. Eerder hebben ze onder andere gedraaid voor True True Soldiers Productions DUB Explorations in Paradiso Amsterdam, het Milkshake festival Amsterdam en Lovedance. Speciaal voor Afrolijk zullen ze een een mooie selectie maken met strictly good Afrovibes.(Toegang is gratis)

*

Going Places | Afrolijk is een samenwerking tussen pllek, Outdoor Cinema, Caribbean Creativity en Gasten in je Gezicht. Afrolijk wil met film, muziek, art en food dé nieuwe uitgaansavond worden voor de Afrikaanse gemeenschap en Afro-minded community in Amsterdam en daarbuiten. Elke editie staat film, muziek, food en art uit de Afro-wereld centraal. Afro staat hier uiteraard voor Afrika en de Afrikaanse diaspora, maar ook voor diversity, creativity en community, en dat allemaal urban en funky, en zowel up-beat als laid-back.