Pllek

ELKE ZES WEKEN EEN ANDERE EXPOSITIE

=====================================================================

MARCUS VALANCE, "MY FRIEND, MY FRIEND"
Woensdag 1 maart t/m 27 april
Marcus Valance is een Britse fotograaf met internationale publicaties op zijn naam. Het merendeel van 2016 heeft hij doorgebracht op de Griekse eilanden, de Macedonische grens en in Libanon waar hij als vrijwilliger vluchtelingen hielp. Deze selectie van zijn foto’s met als titel “My friend, My friend” - een zin die overal in de vluchtelingenkampen in Griekenland te horen is - zijn genomen in de kampen die hij bezocht tijdens zijn reis van Athene naar Idomeni. Elke dag printte Marcus de genomen portretten en gaf ze daarna aan de mensen die erop afgebeeld stonden als teken van dank en vriendschap.

Marcus heeft geëxposeerd op diverse plekken in Europa en onlangs bracht 1 van zijn stukken (“Mohammad” - welke ook te zien is bij Pllek) op een liefdadigheidsveiling £ 3.000,00 op. Alle opbrengsten van deze veiling waren bestemd voor Save The Children.
Twintig procent van de winst van de expositie bij Pllek zal gaan naar Salam LADC - een goed doel waarmee Marcus in Libanon een maand lang samenwerkte en welke hem zeer nauw aan het hart ligt.

www.marcusvalance.com